У Клімкіна вважають, що заява про автономію угорців Закарпаття - "на руку" Росії

У МЗС України прокоментували висловлювання віце-прем'єр-міністра Угорщини Жолта Шем'єна

Про це пише Depo.Закарпаття з посиланням на офіційний сайт відомства.

В МЗС вважають, що Угорщина завжди була і є важливим партнером для України. Дипломати зазначають, що цінують дружній характер двосторонніх відносин та високий рівень конструктивної співпраці і розраховують, що позиція стосовно поваги до територіальної цілісності, суверенітету і Конституції України й надалі залишатиметься в основі добросусідських відносин.

"Будь-які спекуляції на цю тему не відповідають інтересам наших двох країн і народів та, сподіваємося, не відображають офіційну позицію Будапешта.

Ми маємо разом протистояти спробам використання питання забезпечення прав нацменшин, у т.ч. тлумачення слів Ж.Шем'єна, як це вже неодноразово було зроблено російським агресором, для нагнітання атмосфери недовіри і нерозуміння. Адже завдяки багаторічним зусиллям української влади та угорської громади рівень забезпечення культурних, релігійних та освітніх потреб етнічних угорців в Україні є у багатьох сенсах прикладом для інших країн регіону", - йдеться в коментарі.

20 березня угорський міністр заявив, що угорці, які проживають на Закарпатті, мають зберігати свою ідентичність. Також з його уст неодноразово лунали заклики про те, що в сусідніх країнах мають бути автономії для угорських меншин.

Читайте також: Фактор нацменшин в Україні: Чи можуть Росія та Угорщина дестабілізувати Закарпаття

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme