Ліванець-мільярдер заплатив Фійону 50 тис. доларів за "рандеву" з Путіним

Ліванський бізнесмен Фуад Махзумі заплатив Франсуа Фійону 50 000 доларів за організацію зустрічі з російським президентом Володимиром Путіним і виконавчим директором французького нафтового гіганта Total

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Politico

За інформацією видання, ще у 2015 році, кандидат в президенти Франції від консерваторів, та колишній прем'єр-міністр підписав угоду про надання консалтингових послуг з Фуадом Махзумі, гендиректором Future Pipe Industries.

"Тоді Фійон організував зустріч свого клієнта з Володимиром Путіними в рамках Петербурзького міжнародного економічного форуму у червні 2015 року", – йдеться у повідомленні видання.

Видання відзначає, Фійон також організував ще одну зустріч між Махзумі і Патріком Пуянном, главою Total, який до переходу у нафтову компанію працював на Фійона, коли французький політик був міністром телекомунікацій на початку 1990-х років.

Наразі команда Фійон не коментує інформацію ЗМІ.

Варто нагадати, що Фійон завжди відмовлявся розкрити список клієнтів свого консалтингового бізнесу, який він започаткував у 2012 році, за кілька місяців до того, як стати членом парламенту.

Нагадаємо, що Фійона звинувачують у тому, що він прийняв від друга в подарунок два ділових костюма вартістю 13 тис. євро.

Раніше кандидат від правих Франсуа Фійон погорів на скандалі навколо незаконної зарплати, яку він виплачував своїй дружині, влаштувавши її своїм помічником. Після цього в соцопитуваннях майже три чверті французів заявили, що Фійон не може бути президентом. Фійон пізніше вибачився за свою "помилку", але його рейтинг серйозно упав –і до другого туру він уже не проходить.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme