ГПУ провела обшуки у наближених Януковича і Клюєва

Генеральна прокуратура України спільно з НАБУ і Нацполіцією провела обшуки в осіб з оточення колишнього президента України Віктора Януковича і екс-глави Адміністрації президента Андрія Клюєва

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу ГПУ.

"В рамках кримінального провадження, яка розслідується за фактами злочинної протидії протестних акцій, вчиненні вбивств та інших злочинів під час Майдану, проведено низку обшуків в Києві та Донецькій області в осіб з оточення Януковича і А. Клюєва", - зазначили в ГПУ.

За даними відомства, під час обшуків силовики вилучили низку предметів і документів, які у сукупності з іншими наявними доказами мають важливе значення для дослідження обставин, встановлених у кримінальному провадженні.

Зокрема, серед вилученого: кілька тисяч патронів; документи, в тому числі за підписом керівництва "ДНР"; спеціальні пристрої дистанційного доступу до рахунків в іноземному банку; фінансові схеми і документи "чорнової бухгалтерії"; друк офшорної компанії; електронні носії інформації.

Наразі тривають слідчі дії.

Нагадаємо, що 28 листопада 2016 року під час онлайн-допиту Януковича як свідка у Святошинському райсуді Києва генпрокурор Юрій Луценко виголосив підозру Януковичу в держзраді за те, що 1 грудня 2014 року він запросив війська окупанта на територію України.

14 березня генпрокурор Юрій Луценко навів докази того, що Янукович підписав листа до президента Росії Володимира Путіна з проханням прислати війська в Україну. Тоді ж Луценко повідомив про передачу цієї справи до суду.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme