Екстрадиція Чауса в Україну затягнеться, - ЗМІ

Генеральна прокуратура Молдови подала до місцевого суду клопотання про екстрадицію до України судді Миколи Чауса, однак його розгляд розпочнеться після рішення президента цієї країни щодо політичного притулку для судді

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"НАБУ передало до Генпрокуратури документи для екстрадиції судді М. Чауса з Молдови на початку березня, після чого ГПУ направила їх до Молдови. Після отримання та опрацювання поданих документів Генеральна прокуратура Молдови подала клопотання до місцевого суду про екстрадицію Чауса", - розповів співрозмовник агентства у вівторок.

Однак він зазначив, що розгляд цього клопотання розпочнеться після того, як президент Молдови визначиться в питанні надання політичного притулку Чаусу в Молдові. Цей розгляд може тривати до шести місяців, уточнив він.

"Паралельно в Молдові триває розслідування в кримінальному провадженні щодо незаконного перетину кордону цієї держави Чаусом", - додав співрозмовник агентства.

Нагадаємо, на початку серпня 2016 року НАБУ викрило суддю Дніпровського суду столиці Миколу Чауса в одержанні неправомірної вигоди в розмірі $ 150 тис. У нього на ділянці знайшли закопану банку з грошима.

26 січня 2017 року Солом'янський суд Києва заочно заарештував Чауса, а 1 березня стало відомо, що його затримали у Молдові. Правоохоронцям він здався сам.

2 березня суд у Кишиневі заарештував Чауса на 15 діб.

9 березня стало відомо, що захист одіозного судді звернувся до президента Молдови із заявою про надання йому політичного притулку.

15 березня суд Молдови подовжив арешт Чауса.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme