Трамп: Німеччина винна США і НАТО багато грошей

Німеччина винна США і НАТО велику суму грошей, вважає чинний президент США Дональд Трамп

"Що б вам не розповідали фейковий НОВИНИ, у мене була ПРЕКРАСНА зустріч з канцлером Німеччини Ангелою Меркель", - написав Трамп у Твіттері, повідомляє Depo.ua.

Проте, американський президент додав, що Німеччина винна багато грошей НАТО і США за "потужну і дуже дорогу оборону", яку їй надає альянс, і повинна їх заплатити.

У п'ятницю пройшла перша офіційна зустріч Ангели Меркель і Дональда Трампа. Меркель відвідала США з робочим візитом.

Трамп і Меркель обговорили міжнародну політичну ситуацію і проблему фінансування НАТО.

На прес-конференції після зустрічі Трамп подякував Німеччині за те, що країна погодилася збільшити витрати на оборону і працювати над тим, щоб вони складали не менше 2% ВВП, як вимагають правила альянсу. В даний час внески Німеччини в НАТО становлять трохи більше 1% ВВП країни.

Після переговорів лідерів стався незграбний момент: журналісти попросили Трампа потиснути руку Меркель, але він проігнорував це прохання.

Трамп і Меркель раніше критикували один одного. Трамп в одному з інтерв'ю назвав "катастрофою" рішення Меркель впустити в Німеччину біженців.

Меркель критикувала Трампа за заборону на в'їзд в США громадянам з ряду мусульманських країн. Вона звинуватила його в несправедливому ставленні до мусульман.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme