Анкара знову розкритикувала приєднання Криму до Росії

Приєднання Криму є відкритим порушенням норм міжнародного права. Такий висновок міститься в заяві МЗС Туреччини в зв'язку з третьою річницею входження півострова до складу РФ

Анкара знову розкритикувала приєднання К…

Приєднання Криму - це відкрите порушення норм міжнародного права. Туреччина знову заявляє про невизнання приєднання півострова, здійсненого на підставі підсумків незаконного референдуму 16 березня 2014 року", - йдеться в заяві. Там же зазначається, що Туреччина визнає територіальну цілісність і суверенітет України, повідомляє Depo.ua з посиланням на "Анадолу".

"Анкара продовжить уважно відслідковувати процеси в Криму і захищати права та інтереси кримських татар, які історично проживають на півострові", - підкреслюється в документі.

Раніше турецький президент Реждеп Тайіп Ердоган заявляв, що Туреччина планує надалі надавати Україні підтримку в питанні відновлення суверенітету і територіальної цілісності. При цьому, за його словами, відновлення турецько-російського діалогу не вплине на позицію Туреччини по Криму, приєднання якого до Росії Анкара не визнає.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme