ЗМІ розсекретили вартість російського житла Януковича

Вартість оренди будинку, в якому за словами адвокатів, живе в Ростові-на-Дону екс-президент-утікач Віктор Янукович, коштує 100 тисяч рублів на місяць

Про це свідчить реєстр російської нерухомості, а також договір між Януковичем та орендодавцем, передає Depo.ua з посиланням на "Українську правду".

Згідно з реєстром, площа будинку, який орендує Янукович, становить 490,1 квадратний метр. Кадастрова вартість станом на 18 серпня 2012 року становила 22 040 345,91 рублі.

У будинку налічується три поверхи, також є один підземний.

За російським законодавством, в разі укладення договору оренди приміщення, у реєстрі ставиться відповідна примітка про обмеження. У реєстрі така примітка датована 31 січня 2017 року згідно з договором.

Адвокат Януковича Віталій Сердюк пояснив, що йдеться про договір оренди, який Януковича переуклав з власником приватного будинку 2 січня 2017 року.

За словами адвоката, Янукович укладав відповідні договори про оренду цього будинку ще з 2014 року. Однак ЗМІ отримали копії договорів лише за 2015, 2016 та 2017 роки.

Захист Януковича стверджує, що саме ці договори вони передавали Генеральній прокуратурі.

Всі три договори підписані Януковичем. Орендодавцем є громадянин Росії Сергій Михайлович Гончаров, який разом із дружиною Іриною та 32-річним сином Михайлом прописані у будинку за адресою вул. Єременка, 81В.

Згідно з договором, щонайменше з 2015 року Янукович сплачує за оренду по 100 тис. рублів щомісяця готівкою (близько 1730 доларів за курсом, або близько 45 тис. грн).

Тобто, якщо екс-президент-втікач знімає цей будинок з 2014 року, то він мав заплатити за нього не менше 3 млн рублів або 52 тис. доларів.

"Вартість оренди не змінювалася з 2015 року попри те, що за ці роки курс долара істотно змінювався від 56 рублів, до 78 рублів за долар у січні 2016 року, наразі у 2017 році курс повернувся до 59 рублів за долар", - пише видання.

Нагадаємо, російський пропагандистський "Лайф" оприлюднив котеджне містечко, де Янукович нібито знімає будинок.

Довідка: Орендодавець Сергій Гончаров є гендиректором ТОВ "Землестрой", яке спеціалізується на будівництві жилих і нежилих будівель.

До 2010 року Гончаров був директором державного Федерального державного унітарного підприємства "Будівниче управління Північнокавказького воєнного округа Міноборони РФ". Підприємство вело діяльність, пов'язану із "забезпеченням військової безпеки". У лютому 2010 року воно було ліквідоване.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme