НАБУ оголосило підозру двом посадовцям СБУ

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) повідомили про підозру двом посадовим особам Служби безпеки України, яких затримали напередодні

Як повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-центр НАБУ, їм інкримінують скоєння злочину за ч.4 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

За даними слідства, підозрювані – начальник сектору відділу контрзахисту економіки (підполковник) одного з обласних управлінь СБУ та заступник начальника відділу цього ж управління (майор), — діючи за попередньою змовою, групою осіб вимагали та одержали від суб'єктів господарювання неправомірну вигоду в особливо великому розмірі за нездійснення тиску на їх бізнес.

Зокрема, детективи НАБУ задокументували факт вимагання посадовцями СБУ у керівників двох комерційних підприємств 50 тис. доларів США й отримання через посередника половини від цієї суми.

Нагадаємо, посадовців СБУ затримали 15 березня на вимаганні хабара. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme