UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Вчені знайшли хитрих пінгвінів, які сидять на шиї у батьків

Галапагоські пінгвіни вміють бути утриманцями, і вже дорослими харчуватися за рахунок своїх батьків

Вчені знайшли хитрих пінгвінів, які сидя…

Це виявили дослідники з Вашингтонського університету, передає Depo.ua.

Вже дорослі пінгвіни іноді повертаються до своїх споконвічних гнізд і безсоромно клянчать їжу у батьків. Ті, в свою чергу, не можуть встояти і підгодовують своє несамостійне дитинча.

До недавніх пір вважалося, що пінгвіни принципово не годують своїх пташенят після того, як вони залишають гніздо. Винятком були лише папуанські пінгвіни, які були раді віддати частину їжі дорослим спадкоємцям. Тепер таку ж поведінку виявили і у їх галапагоських родичів. Дослідники виявили сотні прикладів того, як діти вирушали до батьків за їжею. Зазвичай нащадки чекають своїх предків біля води, якраз коли ті вибираються на сушу після полювання.

Галапагоські пінгвіни живуть практично на екваторі. Їх загальна чисельність - близько двох тисяч, так що вони знаходяться під загрозою вимирання. Вчені вважають, що завдяки тому, що вони сидять на шиї у батьків, пінгвінам вдається виживати в умовах непередбачуваного і не дуже підходящого для них жаркого клімату. Тобто більш тісні сімейні відносини просто допомагають їм протриматися (особливо утриманцям).

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme