Уряд продовжив "надзвичайний стан" в енергетиці

Кабінет міністрів України продовжив ще на місяць надзвичайні заходи в енергетичній сфері

Відповідне рішення було ухвалене сьогодні на засіданні уряду, передає Depo.ua.

"Ми добре підготувалися до енергетичного сезону в осінньо-зимовий період, тому ми вже кілька місяців стабільно утримуємо ситуацію у важких умовах. Постійно засідає відповідний енергетичний штаб і сьогодні після обіду буде завершено засідання такого штабу, який проводить Володимир Кістіон (віце-прем'єр-міністр, - ред.). Ми будемо знаходити рішення,щоб утримувати ситуацію, а мінімізувати негативні наслідки. Сьогодні ми приймемо рішення про продовження надзвичайних заходів в енергетиці нашої країни. Це вимушений крок. Але ми маємо вийти з цих реалій сильнішими", - заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Він запевнив, що Кабмін працює над різними варіантами утримання ситуації і мінімізації негативних наслідків. "Мету енергетичної незалежності буде досягнуто. Якби дехто нам не заважав, ми би швидше цього досягли", – заявив Гройсман.

"Не дивлячись на те, що в енергетичній сфері створили надзвичайні умови функціонування останні 60 днів, повинен сказати, що об'єднана енергосистема України працює в штатному режимі, обмежень по споживанню віялових відключень зусиллями міністерства та Кабміну немає. І те що ми піднімали це питання ще у липні місяці, зіграло теж велику роль", - заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик.

За його словами, для того, щоб об'єднана енергосистема працювала в штатному режимі, необхідно продовжити надзвичайні заходи ще на один місяць.

Нагадаємо, що 15 лютого Кабінет міністрів України ухвалив рішення про запровадження надзвичайних заходів в енергосистемі України через блокування постачання антрацитового вугілля на українські ТЕЦ. За підрахунками уряду, це має зекономити близько 350 тис. тонн вугілля на день.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme