Раді запропонували двох кандитів в аудитори НАБУ

Частина членів парламентського Комітету з питань протидії та запобігання корупції від БПП, "Народного фронту" та групи "Відродження" рекомендували на розгляд Верховній Раді дві кандидатури на посаду аудитора НАБУ

Раді запропонували двох кандитів в аудит…

Таке рішення було ухвалене на зібранні частини депутатів комітету, яка була проведена сьогодні попри рішення голови комітету про проведення засідання комітету 17 березня, передає Depo.ua з посиланням на "Українську правду".

Під час засідання депутати рекомендували в якості аудиторів НАБУ Найджела Брауна і Роберта Сторча.

Зазначається, що рішення про проведення такого зібрання було ухвалене сьогодні на ранковому засіданні комітету.

У свою чергу, голова профільного комітету Єгор Соболєв наголосив, що це засідання не є легітимним.

"Я їх попереджу, що це не є легітимним. Я не буду з ним битися, якщо колеги вирішать зібратися в магазині "Рошен" на Хрещатику і проголосити голову НАБУ Ситника поганим директором, а голову САП Холодницького вислати до Нової Зеландії, ми не можемо їм це заборонити, але жодне відношення до закону і до реальних законних наслідків такі дії не матимуть", - заявив Соболєв.

Він підкреслив, що за законом, члени комітету мають право ініціювати позачергове засідання комітету. "Але тоді я маю попередити про зміну розкладу засідання комітету не пізніше, ніж 24 години, якщо це тиждень роботи Верховної Ради у пленарній залі", - зазначив він.

Соболєв додав, що деякі члени комітету йому дзвонили і вибачались, "що їх змушують прийти на комітет". "Я думаю, що ця атака на НАБУ посилилась після оголошення підозри голові ДФС Роману Насірову", - припустив парламентар.

Згодом стало відомо, що Соболєв прибув на це засідання і закликав депутатів не перетворювати комітет на фарс.

Нагадаємо, у цьому році НАБУ проходитиме перший зовнішній аудит за два роки роботи. Однією з підстав для цього є висновок комісії з проведення незалежної оцінки (аудиту) діяльності НАБУ про неефективність діяльності бюро та неналежне виконання обов'язків його директором.

У грудні 2016 року Комітет Верховної Ради України з питань запобігання та протидії корупції рекомендував парламенту делегувати за своєї квотою аудитора Роберта Сторча в комісію зовнішнього оцінювання НАБУ.

23 лютого Верховна Рада не підтримала постанову про визначення кандидатури аудитора для НАБУ і направила документ на доопрацювання.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme