Парубій хоче розслідувати появу поліції на трибуні Ради

Голова Верховної Ради Андрій Парубій доручив провести розслідування вчорашніх інцидентів у парламенті - йдеться про перебування у сесійній залі нацгвардійців і поліцейських, а також дочасне закриття пленарного засідання віце-спікером Ради Оксаною Сироїд

Про це Парубій сказав під час засідання Ради, передає Depo.ua.

"Вчора відбулися інциденти у парламенті, коли я перебував на засіданні РНБО. Хочу сказати, що усі інциденти будуть вивчені і я дав доручення провести розслідування. І з приводу того розслідування я обов'язково проінформую і голів фракцій, і депутатів. Я провів дві наради з головами фракцій і провів нараду з головами комітетів. І ми домовилися, що сьогодні український парламент має продемонструвати суспільству якісну і системну роботу", - сказав Парубій.

Нагадаємо, 15 березня народні депутати з трьох фракцій окупували трибуну Верховної Ради, протестуючи проти дій нардепа Володимира Парасюка, який поранив поліцейських у Слов'янську.

Вони виступили з вимогою надати у Раді слово поліцейським, які брали участь у цих подіях. Згодом поліцейських допустили до парламентської трибуни, які виклали свою версію подій у Слов'янську.

У зв'язку з цим віце-спікер Оксана Сироїд двічі закрила засідання Ради. Згодом вона пояснила, що закривала засідання через правоохоронців, які, за її словами, не мають права бути присутніми у сесійній залі парламенту.

"Народний фронт" заявив про намір ініціювати відставку Сироїд.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme