UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Ні популізму: Рютте прокоментував вибори в Нідерландах

Після Трампа і Brexit Нідерланди сказали ні популізму

Про це заявив прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, виступаючи перед прихильниками після завершення парламентських виборів, повідомляє Depo.ua з посиланням на The Guardian.

"Це був вечір, коли Нідерланди після Трампа і Brexit сказали: Досить шкідливого популізму", - сказав він.

Голландський прем'єр також назвав високу явку на виборах - 82% - "фестивалем демократії".

У свою чергу лідер популістської Партії свободи Нідерландів Герт Вілдерс, який посів друге місце на парламентських виборах в країні, повідомив у Twitter, що продовжить боротьбу за владу з прем'єр-міністром Марком Рютте.

"Виборці Партії свободи - спасибі! Ми виграли місця! Перший приріст! І Рютте від мене аж ніяк не позбувся!", - написав Вілдерс. Так він прокоментував результат своєї партії на виборах, яка отримала на чотири місця в нижній палаті парламенту більше, але не змогла добитися раніше прогнозованого за соцопитуваннями першого місця в гонці.

Згідно з екзит-полів, на виборах у Голландії перше місце посіла Народна партія свободи і демократії чинного прем'єр-міністра Марка Рютте, який очолює уряд країни з 2010 року. Вона одержала 31 мандат з 150 в нижній палаті парламенту, в той час як партія лідера прихильників виходу з ЄС Герта Вілдерса - лише 19. Явка на виборах була найвищою за 30 років.

Нагадаємо, 15 березня у Нідерландах відбулися парламентські вибори. За даними екзитполів Народна партія за свободу і демократію, лідером якої є прем'єр-міністр країни Марк Рютте є лідером гонки.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme