Луценко: Справи Садового немає

Генпрокурор Юрій Луценко вирішив забрати справу про пожежу на Грибовицькому сміттєзвалищі у Львівської прокуратури і передати її в іншу область

Про це він сказав журналістам в кулуарах парламенту, пердає Depo.ua

"Немає справи Садового. Є справа про пожежу на комунальномі підприємстві Львівської міськради "Збиранка", де загинуло чотири людини. Було дві версії: підпал і самозагоряння через недотримання технологій. Кілька місяців тому, щоб уникнути розмов про політичні маневри, була призначена експертиза. Призначена спеціально не у Львові, а в Харкові, для об'єктивності висновків. Близько двох тижнів тому харківські експерти зробили висновок - це не було підпалом. Це було самозагоряння через недотримання технології утримання КП "Збиранка". Відтак постає питання службових осіб як підприємства, їм уже оголошена підозра, так і їхніх безповередніх керівників у Львівській міськраді. Хто ці керівники має встановити слідство", - сказав генпрокурор.

За словами Луценка, з огляду на звинувачення про політичні аспекти в цій справі він вирішив передати розслідування пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі прокуратурі іншої області.

"Я вчора прийняв рішення що цю справу заберу з Львівської прокуратури і передам в іншу область, наприклад, в Рівненську, яка завершить слідство і встановить правові підстави для оголошення підозри тій посадовій особі, яка не зреагувала на листи комунального підприємства про фінансову допомогу, аби уникнути трагедії. Листи від комунального підприємства про необхідність робіт і фінансування робіт на "Збиранці" є. Зараз слідство має встановити до кого надійшли, хто їх розглянув і хто не вжив у межах своєї компетенції заходів, аби сміттєзвалище не загоріося і там не загинули чотири людини. На попередній погляд відповідальність службової особи, прізвище якої я не готовий сказати, бо це має сказати слідчий буде йти за статтею "службове недбалість". Це кримінальна стаття невеликої тяжкості, але вона обтяжується смертю людей внаслідок цієї недбалості. Чи буде оголошена підозра Садовому, його заступникові, начальникові управління, начальникові відділу я зараз сказатти не можу", - сказав він і попросив не розпускати чутки, що "Луценко готується вручити підозру Садовому".

Нагадаємо, що генеральний прокурор Юрій Луценко в ефірі телеканалу ZIK заявив, що не виключає що серед тих, кому висунуть підозру за загибель людей на львівському сміттєзвалищі, може бути і мер міста Андрій Садовий.

14 березня претензії щодо сміття висловив Садовому й міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

7 лютого Гройсман закликав міську владу Львова терміново почати роботи на Львівському полігоні твердих побутових відходів біля с. Грибовичі з одночасним проведенням переговорів з місцевими громадами поблизу ділянки для нового полігону.

14 лютого Гройсман повідомив, що на Львівщині розпочалися роботи з укріплення дамби Грибовицького сміттєзвалища.

Рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища розпочнуть із запуску насосної станції, яка відкачує інфільтрат, та із зміцнення дамби на озері інфільтратів з тим, щоб при таненні снігу забруднені води не вилились у Західний Буг та інші річки регіону. Подальші заходи стосуються виположення та зміцнення схилів полігону, що загрожують зсувом.

Довідка: 30 травня 2016 року на Грибовицькому сміттєзвалищі поблизу Львова спалахнула масштабна пожежа. Після завершення гасіння під час збору пожежно-технічного обладнання стався зсув сміття, під який потрапили троє рятувальників і еколог львівського комунального підприємства "Збиранка". Всі вони загинули.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme