На Росії заарештували шеф-редактора інформагентства

Шеф-редактор інформаційного агентства Regnum Юрій Баранчик затриманий в Росії за запитом Слідчого комітету Білорусі

Про це повідомив офіційний представник СК Білорусі Сергій Кабакович, передає Depo.ua із посиланням на ТАСС.

"За запитом Слідчого комітету Республіки Білорусь на території Росії затримано Юрія Баранчика", - зазначив представник комітету.

За його словами, "сьогодні Юрій Баранчик затриманий в рамках операції "Розшук" в Москві, в даний час вирішується питання про екстрадицію його до Республіки Білорусь".

У СК поінформували, що Слідчим комітетом триває розслідування кримінальної справи стосовно Сергія Шиптенка, Юрія Павловца і Димитрія Алімкіна, яким раніше було пред'явлено звинувачення за ч. 3 ст. 130 Кримінального кодексу Республіки Білорусь (розпалювання расової, національної, релігійної або іншої соціальної ворожнечі або ворожнечі, вчинене групою осіб). "Також в ході слідства була встановлена ​​причетність до протиправної діяльності за ознаками злочину, передбаченого статтею 130 Кримінального кодексу, Юрія Баранчика, громадянина Республіки Білорусь, який постійно проживає в Москві", - відзначили в слідстві. Згодом, сказав Кабакович, "на підставі зібраних матеріалів, слідчим була винесена постанова про застосування щодо нього запобіжного заходу у вигляді взяття під варту та оголошення його в розшук".

Затримання Баранчика раніше підтвердили в прес-службі Головного управління МВС Росії по Москві. "Сьогодні співробітниками столичної поліції був затриманий громадянин Білорусії, який перебував у міжнародному розшуку за ініціативою правоохоронних органів Республіки Білорусь. В даний час вирішується питання про його передачу ініціатору розшуку", - відзначили в поліції столиці.

При цьому джерело в правоохоронних органах Росії повідомило, що Баранчик буде виданий Білорусії як країні ініціатора розшуку.

Нагадаємо, що на Росії заарештовувати журналістів – не новина. З жовтня 2016 року там за ґратами перебуває український журналіст "Укрінформу" Роман Сущенко.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme