Британська компанія підвищить зарплати за роботу у вихідні і перерви

Asda, третя за величиною мережа супермаркетів у Великобританії, пропонує підвищити заробітну плату співробітникам, які підпишуть новий договір, що передбачає неоплачувані перерви і роботу у свята

Про це передає Depo.ua з посиланням на BBC.

За новим контрактом, працівникам будуть платити 8,50 фунта стерлінгів на годину ($10,3), що вище 7,5 фунта стерлінгів, визначених національною ставкою заробітної плати (МРОТ для громадян старше 25 років – ред.), яка повинна вступити в силу в квітні.

Разом з тим, повідомляє Інтерфакс-Україна, працівники будуть зобов'язані виходити на роботу у святкові дні на вимогу роботодавця. У них буде право відмовитися, але в такому разі цей день буде віднятий із щорічної 28-денної відпустки.

Крім того, всі перерви протягом дня стануть неоплачуваними, а години, за роботу в які співробітникам покладаються доплати, стане менше. За чинним контрактом, за роботу з 10 вечора до 6 ранку співробітникам виплачуються додаткові 2,04 фунта. За новою угодою, додаткові виплати будуть давати за роботу з півночі до 5 ранку, але ставка зросте до 2,54 фунта на годину.

Підписання договору проводиться на добровільній основі.

"Ці контракти допоможуть зберегти робочі місця і, що найголовніше, дадуть співробітникам можливість заробляти більше", - сказав генеральний секретар британського торгового союзу GMB Тім Роуч. Нові контракти вже отримали офіційне схвалення організації.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme