UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Закарпатські депутати поговорили про найболючіше - дороги і гроші

Депутати облради вивчали проекти рішень до порядку денного другого пленарного засідання шостої сесії облради

Закарпатські депутати поговорили про най…

Про це Depo.Закарпаття повідомили у прес-службі облради.

У понеділок, 13 березня, комісія з питань розвитку бізнесу, виробничої інфраструктури, банківської діяльності та інвестицій вивчала проекти рішень до порядку денного другого пленарного засідання шостої сесії облради.

Насамперед, говорили про погані дороги – одну з найболючіших проблем закарпатців. Виконання робіт у 2016 році за рахунок всіх джерел фінансування на дорожніх об'єктах області (автодорогах загального користування, вулицях і дорогах комунальної власності) склало 590419,9 тис.грн. Із загального фонду обласного бюджету на фінансування витрат, пов'язаних із проведенням поточного ремонту автодоріг області, у 2016 році було виділено 1400,0 тис.грн., освоєно – 1396,4 тис.грн. На цей рік передбачено з обласного бюджету 700 тис грн, але вони пішли на виготовлення проектно-кошторисної документації. На сьогодні фінансування по цій програмі відсутнє.

Зазначалося, що Закарпаття включено в дорожній експеримент, відповідно до якого 50% від суми перевиконання надходжень митниці спрямовуватиметься на ремонт крайових доріг, що дасть поштовх для розвитку дорожнього господарства.

Від експерименту на дороги очікується додатково 155 млн грн. Та позаяк відсутній механізм використання коштів з митниць, то справа не рушила з місця.

На дрібні ремонтні роботи цьогоріч з держбюджету виділено для області 82 млн грн., з яких зима вже 20 млн грн. "забрала". Тому депутати вважають, що дорожній експеримент, в який включено і наш край, це реальний шанс почати будувати якісні дороги, бо саме вони показують рівень розвитку країни.

Депутати обговорили також питання функціонування міжнародного аеропорту,енергоефективність та енергозбереження краю.

Нагадаємо, закарпатський журналіст домігся від міністра догани для керівника облавтодору.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme