У США "міста-притулки" отримали інструкцію, як легально "начхати" на указ Трампа

Генеральний прокурор штату Нью-Йорк Ерік Шнайдерман опублікував посібник для "міст-притулків" щодо легальноїій протидії новому міграційному указу президента США Дональда Трампа

Поліцейським, які не підтримують політику Трампа спрямовану проти мігрантів, Шнайдерман радить запитувати про міграційний статус людини тільки в разі, якщо її підозрюють в незаконних діях, повідомляє Depo.ua з посиланням на Bloomberg.

Згідно з його заявою, поліція має виконувати прохання працівників служб про затримання іммігрантів тільки тоді, коли правоохоронним органам пред'явили відповідний судовий ордер.

"Поліцейські мають право відмовитися поширювати непублічну інформацію, включаючи дату звільнення затриманого іммігранта або дату наступного засідання суду. Таким же чином поліція може не дозволяти федеральним працівникам допитувати кого-небудь тільки через "імміграційній тиск", - йдеться в посібнику.

Bloomberg зазначає, що тільки в штаті Нью-Йорк мігрантам надають протекцію дев'ять "міст-притулків".

Нагадаємо, 27 січня Трамп підписав указ про посилення міграційної політики. Документ забороняє громадянам з семи мусульманських країн в'їзд в країну на 90 днів, а на 120 днів обмежує прийом біженців. Як пояснив американський президент, указ потрібен для того, щоб тримати радикальних ісламських терористів поза США.

Міжнародні IT-компанії, вчені, світові лідери і ООН засудили імміграційне рішення Трампа.

4 лютого Федеральний суд в Сіетлі (штат Вашингтон) призупинив дію указу Трампа, який припиняє прийом біженців та видачу віз громадянам семи держав, населених переважно мусульманами.

23 лютого ЗМІ повідомили, що в Адміністрації президента США Дональда Трампа підготували новий імміграційний указ, який допоможе прискорити висилку нелегальних мігрантів з країни.

6 березня Трамп підписав нову версію міграційного указу про заборону на в'їзд до США.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme