У Львові розробляють карту аварійних доріг, двієчників і злочинності

Невдовзі львів'яни зможуть побачити всю інформацію про місто на одній карті

У Львові розробляють карту аварійних дор…

Як повідомляє Depo.Львів з посиланням на Львівську міськраду, у Львові розробляють єдину карту про все цікаве у місті.

Невдовзі львів'яни зможуть побачити всю інформацію про місто на одній карті.

Злочинність, містобудівний кадастр, муніципальні проекти, рейтинг шкіл за результатами ЗНО –цю та іншу інформацію можна побачити на одному сайті. Сектор геоінформаційних систем ЛКП "Міський центр ІТ" разом з компанією SoftPro розробили Геопортал м. Львова. На карті Львова відображена інформація про демографічну ситуацію, адресний реєстр та історичні мапи міста. У найближчих планах ініціаторів – карта велоінфраструктури, ремонту доріг, транспортних маршрутів, благоустрою та розклад актуальних подій міста.

За словами розробників, робота над порталом тривала близько 7 місяців. Система інтегрована з реєстром територіальної громади міста, що дозволяє отримати доступ до великого масиву даних. Карта Львова з детальною інформацією про різні сфери життя вже у вільному доступі на сайті Львівської міськради.

"Можемо побачити розподіл населення по вікових категоріях, густоту населення по різних районах та навіть кварталах тощо. Є зонування міста, генплан, інформація щодо забудов, шкіл. Цікаво поглянути на перерізи різних сфер – наприклад, наскільки співвідносяться густота навчальних закладів з густотою населення", - розповів директор ЛКП "Міський центр ІТ", радник міського голови з питань впровадження інформаційних технологій Андрій Вишневський.

Ініціатори наголошують – у форматі порталу мешканцям набагато зручніше дізнаватися, що відбувається у їхньому районі чи на вулиці. Розробники геопорталу планують співпрацювати з різними структурними підрозділами Львівської міської ради, органами виконавчої влади, іншими організаціями, щоб наповнювати та регулярно оновлювати карту, чим зроблять актуальні дані зручнішими для перегляду та аналізу.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme