Зеркаль назвала дату наступного арбітражу у Гаазі щодо порушень Росією Конвенції ООН

Слухання в арбітражі з позовом України до Росії щодо порушення положень Конвенції ООН з морського права призначено на 12 травня

Про це повідомила заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль в інтерв'ю "Дзеркалу тижня", передає Depo.ua.

"Слухання з процедурних питань призначено на 12 травня. Під час цього слухання будуть вирішуватися організаційні питання", - сказала Зеркаль, відповідаючи на питання, коли пройдуть перші засідання у суперечці України і Росії щодо Конвенції ООН з морського права.

При цьому вона допустила, що російська сторона, щоб затягнути процес, може наполягати на тому, що суд повинен спочатку ухвалити рішення щодо своєї юрисдикції, а вже після - розглядати справу по суті.

"Наша думка - неможливо розглядати питання юрисдикції суду без розгляду питання по суті", - підкреслила Зеркаль.

Нагадаємо, 14 вересня 2016 року Україна ініціювала суперечку з Росією щодо порушення нею Конвенції ООН з морського права. Україна просить арбітражний трибунал підтвердити її права прибережної держави і зобов'язати Росію припинити міжнародно-протиправні діяння у відповідних морських акваторіях, надати відповідні запевнення і гарантії їх неповторення і відшкодувати всі завдані Росією збитки.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme