У Луценка готують клопотання до Росії про допит Януковича у двох справах

Генеральна прокуратура України готує клопотання до Росії про допит екс-президента втікача Віктора Януковича у двох справах

Про це повідомив начальник департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк, в ефірі "112 Україна", передає Depo.ua.

Він зазначив що клопотання стосується допиту підозрюваного за двома кримінальними провадженнями: протидія протестним акціям і створення злочинного угруповання.

"Ті документи (лист від Генпрокуратури Росії про готовність розглянути можливість допиту Януковича на території Росії у присутності українських слідчих – ред.) були отримані в рамках розслідування кримінального провадження за підозрою Віктора Януковича у державній зраді. В нашому департаменті відкрито також низку кримінальних проваджень. В них, зокрема, у протидії протестним акціям, Російська Федерація відмовила в екстрадиції колишнього президента, посилаючись нібито на ознаки політичного переслідування. З урахуванням ситуації нами готується клопотання про допит його як підозрюваного для того, щоб ці матеріали було залучено до тих розслідувань, які є в нас", — розповів він.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme