Карта АТО на 11 березня: Двоє військових загинули, ще 16 поранені

За минулу добу в районі проведення АТО бойовики 107 раз відкривали вогонь по українських позиціях

Карта АТО на 11 березня: Двоє військових…

Про це повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко на брифінгу, передає Depo.ua.

Минулої доби знову зросла інтенсивність бойових дій. Почастішали випадки застосування бандформуваннями важкого озброєння. Так, вчора третина усіх випадків порушення тиші ворогом прийшлася на заборонене Мінськими домовленостями важке озброєння, тоді як добою раніше цей показник складав чверть від усіх обстрілів позицій сил АТО. Також вперше на цьому тижні сили окупанта застосували реактивну артилерію проти українських захисників.

Луганський напрямок

Головною "гарячою точкою" напрямку залишається село Кримське Новоайдарського району. З другої години ночі до світанку бойовики провели там два масованих артилерійсько-мінометних обстріли, кожен з яких – тривалістю 2 години. Нарівні зі ствольною артилерією, ворог застосував реактивні артилерійські установки "Град". 120 реактивних снарядів, 70 снарядів до гармат 152-го калібру, а також понад 120 мін – стільки боєприпасів, завезених з російських військових складів, сили окупанта випустили на позиції сил АТО у Кримському.

Ворог дістав з артилерії і наш тиловий район – село Смолянинове, що за майже 20 кілометрів від лінії зіткнення – туди прилетіло 15 снарядів, випущених бойовиками. Встановлено, що важкі гармати та ракетні системи залпового вогню, використані під час вчорашніх актів агресії, ворог тримає поблизу окупованого селища Сентянівка (колишня назва – Фрунзе).

Вчора у Попаснянському районі випадки порушення режиму перемир'я носили епізодичний характер та були нетривалими – по 20 хвилин у середньому. Важкого озброєння противник на цих рубежах не застосовував. Епіцентр бойових дій на цій ділянці фронту змістився з Троїцького, (де вчора було абсолютно спокійно), до Новоолександрівки, де противник широко застосовував легке озброєння, у тому числі й снайперські гвинтівки.

У Станиці Луганській противник відкривав вогонь вже після заходу сонця – з гранатометів та стрілецької зброї.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку противник здійснив 16 обстрілів, чверть яких – з важкого озброєння.

Донецький напрямок

На Світлодарській дузі бойовики активізувалися вже зранку і до самої опівночі з періодичністю у дві-три години обстрілювали позиції сил АТО з озброєння БМП та іншого легкого озброєння. Епізодично там незаконні збройні формування застосовували міномети.

На Горлівському периметрі противник важкого озброєння не застосовував. Кожен з епізодів порушення тиші окупантом тривав від 30 хвилин до години. Переважна більшість обстрілів на цій ділянці фронту прийшлася на Зайцеве.

Інтенсивнішими стали ворожі обстріли сил АТО у Авдіївці та на її околицях. Бойовики активізувалися у промзоні близько 10-ї ранку. Після багатогодинних перестрілок, одного танкового та цілого ряду мінометних обстрілів бойові дії поблизу Авдіївки припинилися незадовго до опівночі.

У сусідньому з Донецьким летовищем Невельському відразу після опівночі ворог провів короткий мінометний обстріл. У безпосередній близькості з самим летовищем вранці та перед заходом сонця противник відкривав вогонь з легкого озброєння у напрямку наших позицій.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 35 ворожих обстрілів, зокрема 13 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

У Мар'їнському районі – знову неспокійно. Тут після опівночі бойовики відкривали вогонь з танків та мінометів, вдень дотримувалися зразкової тиші, але вже надвечір поновили свою бойову активність, провівши чотири обстріли, під час трьох з яких використовували міномети. Кожен з випадків порушення перемир'я противником у цьому районі тривав не менше години.

У Волноваському районі відбулося 3 обстріли – після 16-ї години у Новотроїцькому бойовики відкривали вогонь зі снайперської зброї, у Новогригорівці – з озброєння на БМП. У Миколаївці, що між Новотроїцьким та Богданівкою, ворог пізно ввечері провів короткотривалий мінометний обстріл.

На півдні області ситуація зберігається неспокійною. Противник продовжує агресивні дії на ділянці фронту Павлопіль – Широкине, і регулярно застосовує важке озброєння та бронетехніку.

Зокрема, найбільш активно міномети окупант застосовував у Водяному та Гнутовому, де, окрім цього, провів ще по одному артилерійському обстрілу наших позицій.

Саме на цей напрямок беззмінно припадає левова частка усіх випадків порушення перемир'я ворогом у районі проведення АТО. Так за минулу добу тут противник здійснив 56 обстрілів, 21 з них – з важкого озброєння.

За минулу добу внаслідок бойових дій двоє українських військових загинули, ще 16 отримали поранення та травми.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme