У Генштабі зізнались, що у Криму був бій з росіянами

Під час захоплення Криму Росією українські бійці одного з полків спецпризначення вступили в бій із диверсійно-розвідувальною групою росіян на материковій Україні

Про це розповів начальник Генерального штабу – головнокомандувач Збройних сил України Віктор Муженко в інтерв'ю газеті "День", передає Depo.ua.

"Крим став своєрідним лакмусовим папірцем. Усе ж таки, хоч як це прикро визнавати, 70% військових були дезорієнтовані й залишилися в Криму на боці окупанта", – сказав він.

Муженко нагадав, як усе починалося: "Вже після Майдану, після розстрілів... у складі української делегації разом із першим заступником міністра оборони України брав участь у засіданні в штаб-квартирі НАТО".

"Ми прибули в Брюссель надвечір 26 лютого (2014 року – ред.), а рано-вранці 27-го наш військовий представник у Північноатлантичному альянсі постукав мені в двері й повідомив: у Криму – росіяни!", – сказав він.

"До речі, перший бойовий контакт із росіянами відбувся в той час – наші хлопці одного з полків спецпризначення вступили в бій з диверсійно-розвідувальною групою росіян вже на материковій Україні", – заявив головнокомандувач ЗСУ.

Нагадаємо, Росія окупувала Крим після незаконного референдуму у березні 2015 року.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme