Росія місяць не експортує дизель до України, - ЗМІ

Росія призупинила трубопровідні поставки дизельного палива в Україну

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "Интерфакс".

Повідомляється, що поставки припинені вже протягом місяця у зв'язку з тим, що Федеральна служба з технічного та експортного контролю (ФСТЕК РФ) не здійснює оформлення необхідних документів.

У прес-службі міністерства енергетики РФ сказали, що у РФ "відсутні міжурядові угоди щодо поставок нафтопродуктів в Угорщину і Україну, постачання дизельного палива в зазначених напрямках здійснюються господарюючими суб'єктами виходячи з економічної доцільності, відповідно говорити про припинення поставок Російською Федерацією не коректно".

При цьому у відомстві додали, що за даними "Транснафти", поставки були припинені 8 лютого 2017 року "у зв'язку з переукладанням контрактів на експорт нафтопродуктів".

У Міненерго кажуть, що зараз нафтопродукти, призначені для поставки в напрямку України, перерозподіляються по інших напрямках, зокрема, в Приморськ і Новоросійськ.

У російській "Транснєфті" заявили, що компанія здійснює транспортування нафтопродуктів за заявками власників ресурсу, після оформлення відповідних документів на експорт.

"В лютому місяці цього року були заявки від нафтових компаній з експорту дизельного палива в напрямку України. У поточному місяці оформлених експортних партій ще не було", - сказав прес-секретар компанії Ігор Дьомін.

У той же час в прес-службі НК "Роснефть", яка здійснює поставки у даному напрямку, повідомили, що "нафтопродукти "Роснєфті" поставляються в Україну та Угорщину у відповідності з домовленостями з партнером компанії".

"Контрактом передбачена можливість зміни обсягів поставок в залежності від запиту контрагента та ефективності їх реалізації для "Роснефти", - відзначили в компанії.

Нагадаємо, за станом на 2016 рік Росія захопила третину ринку дизпалива в Україні.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme