На Росії придумали закон, щоб масово роздавати паспорти російськомовним українцям

Комітет Держдуми у справах національностей схвалив законопроект, який спрощує отримання російського громадянства для носіїв російської мови

Про це повідомив кореспонденту "Лента.Ру" його перший заступник голови Михайло Старшинов, передає Depo.ua.

"Підтримали", - сказав депутат, відповідаючи на питання про підсумки розгляду документа на засіданні комітету, призначеного співвиконавцем по його підготовці.

Згідно з даними думської бази законодавчої діяльності, всі зауваження з ініціативи повинні надійти в профільний комітет з держбудівництва та законодавства 17 березня.

Документ передбачає внесення поправок до законів "Про громадянство Російської Федерації" і "Про правове становище іноземних громадян у РФ". У пояснювальній записці до нього зазначається, що він розроблений відповідно до доручення Володимира Путіна.

Законодавці пропонують віднести до категорії "носіїв російської мови" громадян, які народилися на території колишньої Російської імперії чи СРСР, а також тих, "хто має таких родичів по прямій висхідній лінії, які народилися в Росії".

Крім того, передбачається скасувати вимогу про надання документа про вихід з громадянства іноземної держави, через який "процедури отримання посвідки на проживання і самого громадянства Росії поставлені в залежність від іноземних регламентів, від волюнтаризму іноземних чиновників".

За даними МВС, через це з тисячі громадян України тільки 24 отримали російське громадянство як "носії російської мови", відзначають парламентарії.

Нагадаємо, що українським екс-беркутівцям Росія вже роздає громадянство, як гарячі пиріжки.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme