В Ізраїлі планують заборонити заклик мусульман до намазу через гучномовці

В Ізраїлі законопроект, який забороняє через гучномовці закликати до молитви з мечетей, отримав першу підтримку

Закон отримав попереднє схвалення в середу в ході парламентської сесії: 55 голосів "за" і 48 "проти", повідомляє Depo.ua з посиланням на Al Jazeera.

При голосуванні в залі панував хаос і емоції. Так, Зухейр Балул, палестинський депутат ізраїльського парламенту, назвав законопроект "оголошенням війни між здоровим глуздом і расизмом". Айман Одех, член об'єднаного списку партій, які представляють палестинські меншини Ізраїлю, покинув парламент після того, як встав і розірвав копію законопроекту.

Прихильники законопроекту кажуть, що він спрямований на поліпшення якості життя людей, що живуть поблизу мечетей, яких рано-вранці будять гучномовці, встановлені на мінаретах. Закон вплине тільки на заклик до молитви на світанку, відомий як фаджр. Критики законопроекту стверджують про його непотрібність, адже є закон про гранично допустимий рівень шуму.

Ізраїльські політики заявили, що країна захищає релігійні права всіх конфесій однаково, зокрема своїх палестинських громадян.

За порушення закону влада зможе накласти штраф у розмірі 10 тис. шекелів (2,7 тис. дол.).

За приблизними оцінками, близько 1,7 млн палестинців мають ізраїльське громадянство і живуть по всій країні. Вони становлять майже 20% населення Ізраїлю.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme