В Італії пов'язали українського екс-дипломата, що вкрав у хворого 233 тис. євро

В Італії затримали колишнього співробітника генерального консульства України в Мілані Максима Неліна за підозрою у незаконному заволодінні 233 тис. євро

Про це йдеться в постанові Печерського суду Києва від 15 лютого, передає Depo.ua з посиланням на "РБК-Україна".

Так, Нелін, працюючи в генеральному консульстві України в Мілані, в березні 2010 року познайомився з громадянином, який хворіє на гострий лейкоз. Через хворобу людина з 23 квітня 2010 року розпочала лікування в клініці Нігварда Ка Гранда в Милані. Всі витрати на його лікування сплачувалися за рахунок Національної служби охорони здоров'я Італії.

У той же час батьки пацієнта в Україні подали заявку в Міністерство охорони здоров'я на виділення коштів за державною програмою "лікування громадян України за кордоном" в сумі 233 тис. євро. За даними правоохоронців, відразу після надходження коштів на рахунок, вони були переведені в готівку й розподілені між учасниками злочинної схеми.

Нагадаємо, що 3 лютого 2017 року Нелін був затриманий в Італії. А 15 лютого Печерський районний суд Києва обрав для підозрюваного запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme