Телеканал СТБ "влетів" на 1,5-мільйонний штраф

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення застосувала санкцію до телеканалу СТБ штраф у розмірі 10% від суми ліцензійного збору, що становить 1 654 688,00 грн

Про це повідомив член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський на своїй сторінці у Facebook, передає Depo.ua.

"Моніторингами Національної ради зафіксовано, що окремі анонси передач та епізоди передач "МастерШеф", "Хата на тата", "Битва екстрасенсів", "Один за всіх", що містять сцени жорстокості, насильства, непристойні слова та жести тощо, і транслювалися в час доступний для дітей.

В цілому, ці передачі могли переглядати в різний час від 17,8 тис. до 819 тис. підлітків", - написав Костинський.

Всі епізоди, на думку експертів Асоціації психологів України, Жіночого консорціуму України, Незалежної медійної ради та Громадської ради при Нацраді, формують звикання дітей до проявів жорстокості, насильства, брутальних висловів, що може призвести до тяжких психічних наслідків.

Таким чином, члени Нацради зафіксували порушення частини 2 статті 6 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (не допускається використання телерадіооргнанізацій для трансляції програм або їх відеосюжетів, які можуть завдити шкоди фізичному, психічному чи моральному розвитку дітей та підлітків, якщо вони мають змогу їх дивитися).

Костинський нагадав, що минулого року за аналогічні порушення СТБ отримав від Нацради "попередження".

"Зафіксувавши нові порушення, констатуємо, що телекомпанія не виконала рішення регулятора. Таким чином, згідно із законом, Національна рада застосувала санкцію "штраф". За результатами планової перевірки та позапланової перевірки "СТБ" щодо резонансної передачі "Битва екстрансенсів" ухвалені рішення "взяти до відома", - резюмував представник Нацради.

Нагадаємо, 15 січня телеканал СТБ транслював шоу "Битва екстрасенсів" за участю російського військового, який воював на Донбасі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme