Жителі села під Полтавою не погоджуються з будівництвом поряд сміттєпереробного заводу

На початку 2017 року на Полтавщині обрали ділянку для нового сміттєзвалища, яке буде обслуговувати Полтавський субрегіон, але місцеві жителі категорично проти

Жителі села під Полтавою не погоджуються…

Жителі села Минівка Полтавського району не погоджуються, щоб поблизу їх домівок будували сміттєпереробний завод, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на Лтаву.

На початку 2017 року на Полтавщині обрали ділянку для полігону, який в майбутньому зможе приймати відходи не тільки від Полтави, а й від районів Полтавського субрегіону (Машівського, Новосанжарського, Чутівського та Карлівського).

"Фахівці вибрали ділянку поблизу села Минівка. Відстань від полігону до найблищих житлових забудов становить понад кілометр, порушень норм немає", - каже доцент кафедри Полтавського техуніверситету Оксана Ілляш.

"Зараз знайдена земельна ділянка, вона влаштовує по основним параметрам безпеки, вона відноситься до державної власності – лісгоспу. Лісники навіть погодилися віддати цю земельну ділянку, але там є незгода місцевих жителей. Ми хочемо задіяти, скажемо так, по нашим можливостям не дешеві технології, щоб мінімізувати все, що може бути", - розповідає Оксана Ілляш.

Цього року планується оформити всю земельну документацію, обстежити й узгодити з жителями місцевих сіл місце під забудову. Зараз шукають інвесторів. За планом стратегії поводження із твердими побутовими відходами (ТПВ), до 2020 року на Полтавщині повинен бути збудований сміттєпереробний завод.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme