У Гонтаревої створили департамент, який видаватиме ліцензії банкам

У Національному банку України створили новий департамент, який буде здійснювати ліцензування

Про це заявила заступник голови НБУ Катерина Рожкова, повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу банківського регулятора.

"Метою централізації процесів ліцензування є забезпечення єдиних стандартів роботи з заявниками та розгляду документів, які надходять від учасників ринку. Ми прагнемо зробити внутрішні процеси НБУ та комунікацію з ринком більш відкритими, зрозумілими, ефективними і впроваджувати єдині підходи взаємодії регулятора з усіма учасниками ринку", - заявила заступник голови Національного банку Катерина Рожкова.

Як повідомляють в прес-службі, Департамент ліцензування буде виконувати функції з реєстрації та ліцензування банків, їх відокремлених підрозділів, угода збільшення істотної участі в банку, погодження призначення керівників банків, а також функції з надання генеральних ліцензій і здійснення валютних операцій.

"Крім того, з 6 березня Департамент ліцензування також буде виконувати функції щодо: видачі ліцензій не банківським установам на переказ грошей у національній валюті без відкриття рахунків; реєстрація платіжних систем, учасники платіжних систем та операторів платіжної інфраструктури; видача ліцензій юридичним особам за надання послуг інкасації", - додають в Національному банку.

Також наголошується, що директором новоствореного департаменту стане Олександр Бевза, який раніше керував управлінням реєстрації і ліцензування центрального банку.

Нагадаємо, Нацбанк спростив процедуру проведення операцій клієнтів банків з купівлі іноземної валюти, перерахування коштів за межі України на користь нерезидентів та змінив порядок контролю з метою попередження ризикових валютних операцій на банківському ринку.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme