У Порошенка втерли носа Росії крутими берцями

Радник президента України Юрій Бірюков вважає "хороші берці" одним з найбільших досягнень України за три роки війни з Росією 

Про це він сказав в інтерв'ю ONLINE.UA, передає Depo.ua.

"Ну, берці хороші? Значить, вже щось зробили! Он, росіяни, з усією своєю нафтою, газом, не можуть для своєї армії зробити нормальні берці. Ми змогли", - сказав жартома Бірюков.

Українські берці

Російські берці

ФОТО: Юрій Бірюкова

Він вважає, що найголовнішою перемогою є збереження країни. "Це ось точно таке ж одкровення і точно така ж інформація, яку мало хто може прийняти, усвідомити, переварити. Коли говорять, що в 2014 році у нас не було армії - люди не розуміють, що це не гіпербола. У нас взагалі не було армії, від слова "зовсім". У нас на все ЗСУ боєздатними виявилися 4,5 тисячі осіб - всього. На всю країну. Я це добре знаю по своїх підопічних, по своїй улюбленій 79-й повітряно-десантній бригаді. Перед цим вони 15 років тренувалися, проводили штабні навчання з відбиття агресії умовного противника - Румунії та Туреччини...Тому вся бойова підготовка всі 23 роки була дуже-дуже умовною. Тому армії не було зовсім", - сказав радник президента.

Він також зазначив, що складські запаси були спустошені ще під час першої хвилі мобілізації. "І то - на всіх не вистачило. Тому що ніхто ніколи не думав, що може початися війна. Армію скорочували. Щороку армію скорочували. Ми всі - ви, я, - всі раділи: ура, у нас армія стала ще меншою. Ми ще менше витрачатимемо на цю армію грошей. Навіщо нам ця армія? Кому вона потрібна? Росія у нас - союзник, Європейський Союз у нас - союзник, США у нас - союзник, Китай у нас - союзник ... З ким воювати? З Туреччиною?", - сказав Бірюков.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme