UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Полтавській облраді "кипіли" газові пристрасті

Облрада відмовила державному підприємству ПАТ "Укргазвидобування" у дозволі на видобування газу на Полтавщині, але депутати не змогли визначитися щодо дозволу приватним фірмам

У Полтавській облраді "кипіли" газові пр…

6 березня депутати Полтавської облради розглядали питання про погодження надання без проведення аукціону спеціальних дозволів на геологічне вивчення, з подальшим промисловим видобуванням, природного газу та газоконденсату на території Полтавської області, повідомляє кореспондент Depo.Полтава.

Депутати проголосували проти надання дозволів державному підприємству ПАТ "Укргазвидобування". Питання надання дозволів приватній фірмі ТОВ "АРКОНА ГАЗ-ЕНЕРГІЯ" на території Гадяцького та Лохвицького районів викликало бурхливе обговорення.

За словами народного депутата України Сергія Капліна (Соціал-демократична партія), за позитивне вирішення цього питання депутатським фракціям обласної ради пропонували хабарі в розмірі 60-80 тисяч доларів США.

Каплін також заявив, що в разі надання дозволу на видобування ТОВ "АРКОНА ГАЗ-ЕНЕРГІЯ", його однопартійці будуть блокувати роботу цього приватного підприємства.

Голова фракції Блоку Петра Порошенка "Солідарність" Андрій Пісоцький заявив, що його фракція буде голосувати проти надання дозволу на газовидобування приватним фірмам.

Фракції ВО "Свобода" та "Аграрної партії України" також виступили проти надання дозволів.

Голова облради поставив питання на голосування. В результаті депутати не змогли результативно проголосувати щодо цього питання. Голосів не вистачило ні на відмову, ні на погодження спецдозволу на газовидобування.

Такаж доля спіткала і голосування за надання спецдозволу для іншої приватної фірми - "Арабського енергетичного альянсу".

Тепер вступає принцип "мовчазної згоди", і з 6 травня 2017 року, за словами Олександра Біленького, ТОВ "АРКОНА ГАЗ-ЕНЕРГІЯ" та "Арабський енергетичний альянс" можуть приступити до розробки газових родовищ на території Полтавської області.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme