Президент Південної Кореї отримувала хабарі, - слідство

Слідча комісія підтвердила, що президент Південної Кореї Пак Кин Хе разом зі своєю зі своєю близькою подругою й радником Чхве Сун Сіль отримувала хабарі

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на BBC.

Зазначається, що президенту і її подрузі вдалося отримати від компанії Samsung майже 120 мільйонів доларів.

Також слідчі виявили, що у власності сім'ї пані Чхве є активів на майже 236 мільйонів доларів. Однак слідство не стверджує, що всі ці активи придбали незаконно.

"Розслідування досягло лише половини того, що планували, через обмежені часові рамки та небажання співпрацювати зі слідством", - заявив представник слідства.

За даними слідства Пані Пак зловживала повноваженнями, діяла в інтересах віце-президента і фактичного глави корпорації Samsung Лі Чже Єна.

Вважають, що пані Пак забезпечила позитивний результат урядового голосування зі злиття двох пов'язаних із Samsung компаній, хоча за офіційними даними злиття мало привести до серйозних збитків. Подібних епізодів у матеріалах розслідування декілька.

У заяві слідства повідомили, що президента звинувачують у тому, що вона ініціювала складання "чорного списку" зі 9473 діячів культури, які критикували південнокорейський уряд.

Пак Кин Хе і Чхве Сун Сіль також підозрюють у незаконному використанні мобільних телефонів, які зареєстровані на чужі імена. Помічнику президента, який, на думку слідства, придбав сім-карти для президента і її подруги, уже пред'явили звинувачення.

Формально Пак Кин Хе залишається президентом. У грудні її відсторонили від посади, коли парламент проголосував за її імпічмент.

Заява слідчих підтверджує статус президента пані Пак як підозрюваної в корупційному скандалі. Комісія має передати матеріали розслідування до прокуратури. Подальший хід справи залежатиме від того, чи вдасться прокурорам допитати Пак Кин Хе і як проходитиме допит.

Нагадаємо, парламент Південної Кореї проголосував за проведення процедури імпічменту президенту країни Пак Кин Хе. Пак підтвердила, що має намір дочекатися рішення суду, тим самим давши зрозуміти, що не залишить свою посаду раніше квітня 2017 року.

Також у Південній Кореї розпочався суд над подругою президента Чхве Сун Сіль через корупційний скандал. Її дочку Чанг Ю Ра заарештували у Данії за зв'язок зі скандалом, через який Пак Кин Хе була тимчасово відсторонена від посади президента.

Скандал навколо президента Південної Кореї розгорівся після того, як стало відомо, що Пак Кин Хе дозволяла своїй подрузі Чхве Сун Сіль втручатися в державні справи: передавала їй важливу і секретну документацію, включаючи тексти своїх майбутніх виступів, і дозволяла вносити в них правки.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme