Польща підготувала зміну Туску на посаді голови Євроради

Польща запропонувала кандидатуру Саріуша-Вольського, який з 2004 року був євродепутатом, на пост голови Європейської ради

Про це повідомляє польське видання Onet Wiadomosci з посиланням на МЗС Польщі, передає Depo.ua.

Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що Польща вирішила зупинитися на цій кандидатурі через "високий професійний рівень" Саріуша-Вольського, його досвід і його внесок у європейську інтеграцію.

В уряді Польщі вважають, що цей кандидат також є гарантією неупередженості, на відміну від Дональда Туска, який був одним з лідерів загальної польської опозиції.

Нагадаємо, що Туск як представник Європейської ради неодноразово критикував Польщу за реформи, які послабили Конституційний Суд і централізували контроль за державними ЗМІ. Польський уряд відкидає критику з Брюсселя як втручання у внутрішні справи країни.

Дональд Туск є президентом Європейської Ради з 1 грудня 2014 року, його повноваження закінчуються в кінці травня.

На саміті ЄС 9-10 березня 2017 року буде вирішено, чи залишиться він ще на один термін. До висунення кандидатури Саріуша-Вольського Туск був єдиним офіційним претендентом на цю посаду, однак ще кілька днів тому у Варшаві заявили про те, що не підтримають чинного голову Євроради.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme