UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Миколаївська САД віддає всі гроші, зароблені на габаритно-вагових комплексах

Виконуючий обов'язки начальника Служби автомобільних доріг бідкається, що всі гроші зі штрафів йдуть на Київ

Миколаївська САД віддає всі гроші, зароб…

Виконуючий обов'язки начальника Служби автомобільних доріг у Миколаївській області Сергій Ткаченко поскаржився на те, що держава не виділяє ні копійки на габаритно-вагові комплекси, а штрафи, зібрані на ГВК в області, йдуть у центральний бюджет. Про це стало відомо під час засідання тимчасової комісії з питань контролю за ефективністю використання коштів всіх рівнів, виділених на ремонт доріг, повідомляє Depo.Миколаїв з посиланням на "Мой город".

За словами Ткаченка, служба автодоріг зараз намагається навчити перевізників дотримуватися вагових норм на дорогах області. Головні труднощі в питанні ГВК полягають у тому, що на це не виділяються кошти:

"Вагові комплекси – це наш головний біль. На них не виділяється цільових грошей ні копійки. І ті гроші, які ми збираємо на ГВК, йдуть в центральне казначейство. А там вивозили щебінь, дві машини потрапили – одна 700 євро штрафу, друга 1300 євро. Там не буває 20-30 євро штрафів. Куди ці гроші йдуть, незрозуміло", - сказав Ткаченко.

Крім того, він зазначив, що облавтодор, який утримує техніку, платить зарплату працівникам ГВК, також не отримує жодного відсотка зі штрафів, зібраних з перевантажень:

"Таких питань з центрального бюджету, куди все йде, дуже багато. Це все лягає на плечі облавтодору, ці гроші "з'їдаються" з експлуатації. А сьогодні, на хвилиночку, побудувати ваговий комплекс, мінімум мільйон потрібен, щоб він відповідав всім вимогам", - зазначив він.

У службі автодоріг відзначають, що наразі в першу чергу необхідно забезпечити установку ГВК на під'їздах до Миколаєва, проте, як раніше повідомлялося, для установки додаткових вагових комплексів не вистачає ні грошей, ні робочого персоналу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme