Гройсман доручив рубати газові схеми

Старі схеми закупівлі і продажу газу різним категоріям споживачів в Україні, які були основою для корупції і збагачення "цілих кланів", мають бути зруйновані якомога швидше

Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в інтерв'ю одному з телепроектів "Теперішній час", передає Depo.ua з посиланням на УНІАН.

Він додав, що система тарифоутворення та енергозабезпечення тривалий час була повністю розбалансованою.

"Я завжди говорив, що в 2005-2008 роках Україна мала величезні можливості, але бажання (посадовців, - ред.) додати в свій рейтинг 1-2% переборола бажання розвивати економіку. А в 2009 році нас і зовсім загнали в енергетичний полон. За газовим контрактом Росія подала на нас в суд на 38 млрд дол.", - зазначив Гройсман.

За словами прем'єра, зараз, коли уряд встановив граничну ціну на газ, існуючі раніше схеми були зруйновані.

"От кажуть, що уряд підняв тарифи. Ні. Ми встановили граничну ціну на газ, що встановлюється на біржі, на ринку. Тільки це визначає. А далі закуповують газ підприємства теплокомуненерго, які належать міським муніципалітетам", - сказав Гройсман, нагадавши, що ресурси для закупівлі палива на місцях є, оскільки тільки в 2016 році місцевих бюджетів зросли на 50 млрд грн.

"А нам потрібно рубати схеми, і робити це дуже швидко", - наголосив голова уряду.

Нагадаємо, що торік Гройсман розкрив тіньові газові схеми, зокрема, й за участі народного депутата Олександра Онищенка, який переховується від українського правосуддя у Британії.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme