UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

НАТО перекидає в Естонію бойову групу

Бойова група НАТО протягом наступних шести тижнів починає переміщення в Естонію з особовим складом, озброєнням і матеріально-технічним забезпеченням

Про це повідомив міністр оборони Естонії Маргус Цахкну, передає Depo.ua з посиланням на Інтерфакс.

"Естонія готова до прийому союзників. Вже в травні бойова батальонная група союзників у складі 1-ї піхотної бригади Сил оборони Естонії візьме участь у великих навчаннях збройних сил "Весняний шторм", - цитує міністра видання.

Очолить міжнародний батальйон в Естонії Великобританія, у його складі будуть також частини з Франції і Данії.

Відомо, що Британія представить бронечастину чисельністю 800 чоловік, на озброєнні якої будуть бойові машини піхоти Warrior, танків Challenger 2 і тактичні безпілотники, з Франції - 300 чоловік, на озброєнні будуть танки Leclerc і бронетранспортери.

Рішення про розміщення військ союзників у Латвії, Литві, Естонії та Польщі було прийнято на саміті НАТО у Варшаві у червні минулого року.

Нагадаємо, в кінці жовтня 2016 р. Столтенберг заявив, що в лютому 2017 р. в Східній Європі будуть розгорнуті батальйони Альянсу. 7 січня до Німеччини прибула перша партія озброєння з США, яка буде дислокована в країнах Східної Європи за планом союзу НАТО посилити військову присутність в цьому регіоні через агресії Росії.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme