UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У НАЗК заявили про шість кримінальних справ проти керівників партій

Нацполіція відкрила шість кримінальних проваджень щодо керівників політичних партій за матеріалами НАЗК

Про це повідомила голова Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак на сторінці в Facebook, передає Depo.ua.

"Провадження відкрито стосовно керівників політичних партій "Самоврядна Українська Держава", "Зелені", "Власна Сила", "Партія Вільних Демократів", "Політичне Об'єднання "Пряма Дія" та "Комуністична партія України". На основі виявлення недостовірних відомостейпід час аналізу звітів про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за ІІІ квартал минулого року", - заявила вона.

За її словами, йдеться про ст. 159-1 КК України (подання завідомо недостовірних відомостей у звіті партії про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру або у фінансовому звіті про надходження та використання коштів виборчого фонду партії, місцевої організації партії, кандидата на виборах).

Корчак зазначила, що деталі наразі відсутні.

Нагадаємо, у січні Нацагентство з питань запобігання корупції заявило про плани розробити законопроект щодо підвищення штрафів для політичних партій за порушення порядку та строків подання звітності

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme