Ніхто не збирається контролювати ЗМІ, - Стець

Очільник Мінінформполітики пояснив, в чому різниця "моніторингу" ЗМІ та "контролю" над ними

Про це Юрій Стець розповів в інтерв'ю "Громадському радіо", передає Depo.ua.

Відповідаючи на питання "Чи не означає поява Доктрини інформаційної безпеки, що СБУ слідкуватиме за журналістами? Чи не загрожуватиме це свободі слова?" міністр пояснив: "Я чув, що тепер СБУ буде контролювати українські медіа і журналістів. Наче так написано у Доктрині. Між словом моніторинг та контроль є дві великі різниці. Це така ж різниця, як між комп'ютером та калькулятором".

"Моніторити – це нормально. Потім, згідно із моніторингом, будемо робити висновки. Над цим працюватимуть аналітики. Очевидно, матимуть робитися якісь конкретні дії, яких до цього не було, бо просто не було зрозуміло, хто це має робити", - зазначив Стець.

"В Доктрині є слово моніторинг, а не контроль. Якби було б написане слово "контроль", то це була б загроза свободі слова чи загроза права журналіста на професію. Контролювати ЗМІ не можна. Це зазіхання на професію", - додав очільник МІП.

Нагадаємо, що 25 лютого президент України затвердив Доктрину інформаційної політики, яка визначає націнтереси України в інформаційній сфері.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme