UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Миколаївський суд відправив під варту поліцейського, який "підкидував" наркотики

Правоохоронця характеризують як "високоморальну та глибоко віруючу людину": він може вийти під заставу 150 тисяч

Миколаївський суд відправив під варту по…

Слідчий суддя Центрального райсуду Миколаєва Іван Дірко розглянув клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою старшому дільничному офіцеру поліції сектору превенції патрульної поліції Первомайського відділу поліції. Про це Depo.Миколаїв повідомили в прес-службі суду.

Відповідно до матеріалів клопотання, 28 лютого дільничний придбав в невстановленому місці та збув у с. Кам'яний Брід місцевому мешканцю К. особливо небезпечний наркотик – канабіс. Прокурор у судовому засіданні клопотання підтримав та зазначив, що провина підозрюваного підтверджується зібраними доказами, зокрема показами свідка К., який стверджував, що офіцер поліції сам змушував, щоб той взяв у нього наркотики.

У якості ризиків прокурор вказував на можливість переховуватись від слідства, впливати на свідків, знищити чи спотворити речі або документи, що мають значення у розслідуванні, іншим чином перешкоджати кримінальному провадженню. "Підозрюваний, зазначив, що не згоден з кваліфікацією кримінального правопорушення, в якому його підозрюють та просив обрати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту", - йдеться в повідомленні.

Адвокат просила відмовити у задоволенні клопотання, посилаючись на те, що кваліфікація завищена, ризики необґрунтовані, прокурором не доведена неможливість застосування більш м'якого запобіжного заходу. "Окрім того, вона зазначила, що підозрюваний позитивно характеризується, не має наміру переховуватись від слідства, є високоморальною та глибоко віруючою людиною", - повідомили в суді.

З урахування того, що суд встановив наявність ризиків переховування від слідства та впливу на свідків, слідчий суддя Іван Дірко ухвалив взяти під варту поліцейського до 27 квітня з можливістю внесення застави у сумі 150 тис. гривень.

Нагадаємо, що поліцейський підкинув наркотики, щоб "поліпшити розкриваність".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme