UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Як закарпатським хабарникам влаштовують "критичні" дні

"Топові" викриття хабарників на Закарпатті за останні півроку "ударно" відбувались у жовтні 2016-го та лютому 2017-го

Як закарпатським хабарникам влаштовують…

Боротися з хабарництвом - справа не з легких. На Закарпатті вона має дивний - чи то циклічний, чи то місячний -характер. І, як слушно зауважив один із користувачів соцмереж: "Хабарники посипались, як з рогу достатку".

На "Оскара" не тягне

Лютий-2017. Відео, на якому перший заступник мера Ужгорода Іштван Цап начебто домовляється про хабар, наробило галасу. Поки що саме ця історія із хабарями у всіх на устах. Нагадаємо, корупційну схему, до якої, як стверджують правоохоронці, причетний Іштван Цап, розкрили 25 січня співробітники СБУ та прокуратури.10 лютого Апеляційний суду Закарпатської області ухвалив рішення про взяття під варту Іштвана Цапа до 24 березня з умовою застави розміром 240 тисяч гривень. За заступника мера за годину після вироку внесли заставу.

Гроші - в унітаз

Лютий-2017. Інспектора відділу "Солотвино" Мукачівського прикордонного загону викрили на хабарництві. Військовослужбовець вимагав півтори тисячі доларів США з місцевого мешканця за спрощення процедури під час пропуску автотранспорту з продуктами харчування через кордон. Правоохоронці затримали зловмисника на його робочому місці під час отримання неправомірної вигоди. Під час обшуку приміщень відділу оперативники СБУ вилучили денну "чорну" касу (900 євро, 200 доларів, 16 тисяч гривень та 2100 леїв), приховану за радіаторами службових приміщень та вбиральні. Зокрема, він викинув гроші в унітаз і намагався змити їх в каналізацію.

Хабар - із учасника АТО

Жовтень-2016. 42-річний старший державний інспектор митного посту на україно-словацькому кордоні організував злочинну схему з імпорту цінностей без сплати обов'язкових платежів. Оперативники УЗЕ задокументували вимагання 1,6 тисяч євро від учасника бойових дій за надання його послуг та одержання ним коштів. Старшого інспектора митного посту затримали.

Депутатство - не панацея

Лютий-2017. У момент отримання хабаря затриманий головний держвиконавець відділу Державної виконавчої служби Тячівського району, депутат облради Роман Каптола. Правоохоронці взяли держслужбовця на гарячому – в момент отримання $ 400 хабаря. За цю суму Каптола пообіцяв місцевому мешканцю зняти арешт із його автомобіля.

"Під носом" прокуратури

Березень-2017. Затримано оперуповноваженого Ужгородського відділу поліції під час одержання $ 2000 неправомірної вигоди. Гроші працівник поліції вимагав за сприяння у не притягненні правопорушника до кримінальної відповідальності - хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної зброї. Затримали оперуповноваженого поліції при одержанні хабара поблизу будівлі прокуратури Закарпатської області.

"Пропуск" для заробітчан

Жовтень-2016. Спецпідрозділом К управління СБУ в Закарпатській області спільно з військовою прокуратурою Ужгородського району було проведено оперативні заходи по затриманню хабарників з числа митників на митному посту "Тиса". Останні системно займалися поборами з водіїв мікроавтобусів, які перевозили з Італії в Україну посилки та передачі заробітчан їх близьким в Україну. Масштаби цих поборів можна уявити хоча б з того факту, що протягом вихідних через даний пункт пропуску проїжджає більше 1000 мікроавтобусів, які везуть людям допомогу з-за кордону.

"Безпроблемне" будівництво

Січень-2017. Викрито при одержанні чотирьох тисяч гривень неправомірної вигоди головного спеціаліста відділу архітектури, ЖКХ, будівництва та інфраструктури Мукачівської РДА. Гроші чиновник отримав двома траншами від закарпатця за сприяння у оформленні дозвільних документів на будівництво житлового будинку.

"Золоті" ялинки

Грудень-2016. В одному з сіл Міжгірського району "на гарячому" затримали старшого майстра лісу ДП "Міжгірське ЛГ". Посадовець вимагав та отримав від громадянина частину неправомірної вигоди в розмірі 4 200 грн від раніше обумовленої суми в 10 000 гривень за відпуск 170 хвойних дерев породи ялина за заниженими цінами без документів, які визначають походження та сортність деревини.

"Кіно" про хабар для копа

Грудень-2016. У мережі оприлюднено відео, на якому видно, як водій дає хабара працівнику поліції. "Наш Артем перетнув кордон Угорщини з Україною, і прямував у бік Львова, по дорозі його "облапошили" мукачівські поліцейські за порушення, яке карається максимум попередженням", - йдеться в описі до відео.

<

І, коли матеріал був готовий

2 березня, працівники Хустської місцевої прокуратури з працівниками Управління захисту економіки в Закарпатській області затримали головного державного інспектора Управління державної архітектурно-будівельної інспекції у Закарпатській області. Чиновник саме отримував неправомірну вигоду - черговий транш у розмірі 10 тис. грн.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme