У Конгресі США вирішили розслідувати можливу змову Трампа з Путіним

Комітет з розвідки палати представників США прийняла рішення розслідувати звинувачення у змові між виборчим штабом Дональда Трампа і російською владою

Про це оголосив конгресмен від Демократичної партії Адам Шифф, передає Depo.ua з посиланням на Російську службу BBC.

"Ми досягли письмової угоди, що будемо розслідувати звинувачення в змові Росії зі штабом Трампа", - заявив Шифф в ефірі телеканалу MSNBC.

"Разведкомитет багато років розслідував дії російської влади і попереджав про ворожі дії путінського режиму на міжнародній арені, його агресії в кіберпросторі та впливових міжнародних пропагандистських кампаніях", - наводяться на сайті слова комітету його голови, республіканця Девіна Нуньєса.

Нуньєс, який входив в перехідний штаб Трампа, заявив, що комітет буде вести розслідування по всіх вище перелічених областях, в тому числі розгляне питання про можливе втручання Росії в американські вибори 2016 року.

Нагадаємо, розвідка США офіційно назвала президента Росії Володимира Путіна ініціатором втручання у президентські вибори.

У цій кампанії, за даними американської розвідки, також брали участь російські хакери і телеканал RT.

У зв'язку з цим, 29 грудня Вашингтон ввів санкції проти ФСБ, ГРУ та ще низки російських організацій, а також шести фізичних осіб. В рамках нового пакету санкцій персонами нон грата оголошено 35 дипломатів з посольства Росії у Вашингтоні і консульства в Сан-Франциско. Їм було наказано покинути країну протягом 72 годин.

Трамп визнав факт російських кібератак. Відтак у команді обраного президента США Дональда Трампа вже розглядають можливість покарання Росії за кібератаки.

Трамп пообіцяв за 90 днів розслідувати атаки російських хакерів.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme