UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Ще в одному районі Миколаївщини запрацювало "віконце життя" для новонароджених

Для малечі, від якої відмовилися батьки, облаштували куточок і у Вітовському районі

Ще в одному районі Миколаївщини запрацюв…

У приймальному відділенні Вітовської центральної районної лікарні створили "Віконце життя" для прийому новонароджених дітей, батьки яких не планують залишити немовлят в родині. Про це Depo.Миколаїв повідомили в прес-службі облдержадміністрації.

"Віконце" надалі збираються удосконалювати та адаптувати відповідно до пропозицій жителів. "Виходячи з наших можливостей, намагались зробити "Віконце" зручним, і таким, що цілодобово функціонує. В приймальному відділенні лікарні куточок, що розташований не на виду у всіх, обладнали згідно з потребами. І там, той хто раптом з якихось причин відмовляється від дитини, може залишити її. Це дійсно шанс врятувати немовлятам життя", – зазначив головний лікар Вітовської ЦРЛ Юрій Багатий.

Нагадаємо, що на Миколаївщині знайшли біля під'їзду підкинуту новонароджену: мати у записці написала, що покинула немовля через свою хворобу. Дівчинку, за інформацією лікарів, вона народила вдома та перев'язала пуповину звичайною ниткою. Поліція знайшла горе-матір. Як виявилося, вона є цілком здоровою та всю історію про хворобу вигадала.

Після цього в області заговорили про відкриття "вікон життя" при пологових та лікарнях. Нещодавно таке "віконце" запрацювало в Новому Бузі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme