UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

"Нафтогаз" хоче долучитися до польського позову щодо газогону OPAL

НАК "Нафтогаз" звернувся до Загального суду Європейського суду справедливості з запитом про приєднання до позову польської компанії PGNiG проти рішення Єврокомісії про розширення доступу "Газпрому" до газопроводу OPAL

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу "Нафтогазу".

Як зазначили в НАК, розширення доступу "Газпрому" до газопроводу OPAL створює умови для збільшення обсягів транзиту газу "Північним потоком", що призведе до скорочення транзиту територією України.

"Нафтогаз" направив запит на приєднання, посилаючись на попередню практику суду, а також вказавши потенційні негативні наслідки рішення Єврокомісії для компанії, якими є зменшення обсягів транзиту газу з території України, загроза безпеки поставок газу в Україну через припинення газових потоків з Польщі", - повідомили в прес-службі, додавши, що також це рішення Єврокомісії веде до погіршення конкурентної позиції "Нафтогазу".

зЗазначається, що згідно зі Статутом Європейського суду справедливості, юридична особа може приєднатися до справи, якщо зможе довести зацікавленість у результатах розгляду.

За інформацією прес-служби, долучення "Нафтогазу" до позову PGNiG дасть змогу українській компанії надати додаткові аргументи пу цій справі й отримати офіційний доступ до матеріалів справи.

Нагадаємо, Європейська комісія 28 жовтня Єврокомісія дозволила концерну "Газпром" збільшити завантаження газопроводу OPAL, яким газ постачається в країни Європи.

В OPAL надходить газ з російського газопроводу "Північний потік" в обхід транзитних країн - України та Польщі. Скорочення транзитної виручки України в зв'язку з даним рішенням Єврокомісії може скласти від $ 290 до $ 425 млн на рік.

Найбільша польська енергокомпанія PGNiG оскаржила в суді рішення Єврокомісії, яка схвалила виведення 50% потужностей газопроводу OPAL з Третього енергопакету, таким чином давши можливість "Газпрому" збільшити прокачування газу до Європи.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme