Маша Лаврова відправляє американські ЗМІ слідкувати за дипломатами США в Москві

У МЗС Росії пропонують американським ЗМІ приділити увагу контактам, які здійснюють в Москві співробітники посольства США

Про це сказала офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова, повідомляє Depo.ua з посиланням на ТАСС.

Так дипломат прокоментувала публікації про контакти посла Росії у Вашингтоні Сергія Кисляка з нинішнім міністром юстиції і генеральним прокурором США Джеффом Сешнс під час американських президентських виборів.

"Десятками виходять матеріали про російських дипломатів, які "шпигують", "вербують", "зустрічаються "... На цьому фоні вкидається і починає розкручуватися тема про якісь "нелегальні контакти співробітників посольства РФ в США з американцями", - зазначила Захарова.

Вона переконує, що дипломати працюють, "і робота їх полягає в здійсненні контактів в країні перебування".

"Якщо це дипломати, вони повинні і зобов'язані зустрічатися як з офіційними особами, так і з політичним істеблішментом країни перебування… Абсолютно всі знають, що робота дипломатів полягає в контактах. Чи не хочете написати, скільки контактів і з ким здійснюють, наприклад, співробітники посольства США в Москві. Не цікаво. А ви у них запитайте", - сказала Захарова американським журналістам.

Нагадаємо, 9 лютого Сенат більшістю голосів затвердив кандидатуру Джеффа Сешнса на посаді генерального прокурора США.

14 лютого ЗМІ повідомили, що радник президента США Дональда Трампа з національної безпеки Майкл Флінн подав у відставку через скандал, пов'язаний з його контактами з російським послом.

Зокрема, Флінну закидають його телефонні розмови з послом Росії в США Сергієм Кисляком, зокрема, з питань санкцій США проти Росії. Сам Флін у пояснювальному листі визнав, що "через швидкий темп розвитку подій, випадково надав обраному віце-президенту та іншим неповну інформацію про телефонні переговори з російським послом".

В Білому домі пояснили рішення щодо відставки тим, що президент втратив довіру до ключового радника у своїй адміністрації.

В Міністерстві юстиції США стверджують, що нанішній гепрокурор Джеф Сешнс в минулому році двічі мав бесіди з послом Росії в США, однак не розповів про ці зустрічі, коли його запитали про можливі контакти між членами кампанії президента Трампа та представниками Москви під час слухань щодо його затвердження на посаді генерального прокурора.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme