Британія хоче знати долю асоціації Україна-ЄС після Brexit

У парламенті Великої Британії звернулися до Міністерства закордонних справ з вимогою прояснити, чи буде Угода про асоціацію між Україною та ЄС виконуватися Британією після виходу країни з блоку

Про це йдеться у звіті Комітету у закордонних справах парламенту Британії, передає Depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

"МЗС необхідно уточнити, чи буде Угода про асоціацію Україна-ЄС стосуватися політичних і економічних відносин Великої Британії і України після Brexit", - йдеться у звіті.

Зазначається, що якщо Британія більше не буде стороною Угоди про асоціацію після свого виходу з Євросоюзу, МЗС повинно терміново розпочати планування угоди, яка замінить асоціацію. "Очевидно, що відносини ЄС з Україною триватимуть, і ми повинні розвивати наші власні двосторонні відносини з Україною, яких ми хочемо досягти. Це буде підтримкою для України, для українських реформ і торгівлі, де наші інтереси зберігаються", – коментує політичний директор МЗС Британії Тім Барроу.

У документі також відзначається, що МЗС має продовжувати працювати з ЄС, Канадою та США щодо підтримки України. "У довгостроковій перспективі Британія та її союзники повинні підтримати Україну в розробці стійкості щодо подальших російських посягань і в спорудженні її соціальної, політичної і матеріальної інфраструктури, яка сприятиме подальшій взаємодії із Заходом і дозволить Україні взаємодіяти з Росією на рівних умовах", - йдеться у звіті.

До того ж, підкреслюється, що 20 мільйонів фунтів, передбачені Фондом ефективного управління для підтримки України, Грузії, Молдови, Сербії та Боснії, видаються недостатньою сумою для вирішення цього завдання. Так, лише Україна для вдосконалення системи управління потребує сотень мільйонів фунтів.

Нагадаємо, сьогодні Палата лордів парламенту Великої Британії схвалила поправку в законопроект про початок процедури виходу з ЄС, який пригальмовує Brexit.

Голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер представив п'ять різних сценаріїв розвитку ЄС після виходу з нього Британії.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme