Всі виступи та інтерв'ю Януковича стають матеріалами справи, - Горбатюк

Генпрокуратура долучає всі виступи та інтерв'ю президента-втікача Віктора Януковича до кримінального провадження, відкритого проти нього

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив начальник департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк, передає Depo.ua.

"Всі відеозаписи його (Віктора Януковича, - ред.) виступів як під час цих подій, так і в наступних інтерв'ю різним ЗМІ, прес-конференції долучаються до матеріалів провадження і аналізуються з точки зору їх відповідності обставинам тих подій. На сьогодні вони вже можуть порівнюватися з його показами. Звичайно, вони є в матеріалах провадження і можуть використовуватися як певний оціночний доказ, якщо буде встановлено, що є неправдивість у його показаннях чи намагання пристосувати свої показання до певних подій", - зазначив він.

Горбатюк підкреслив, що наразі проводиться комплексне дослідження всієї діяльності як колишнього президента, так і керівників правоохоронних органів щодо впливу на події на Майдані, починаючи з листопада 2013 року і завершуючи лютим 2014 року.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України звинуватила Януковича, який втік у Росію, в державній зраді. Йому загрожує довічне ув'язнення. Сам Янукович відкидає звинувачення проти себе. Зокрема заявив, що не віддавав наказів з розгону протестів взимку 2013 року і звинуватив своє тодішнє оточення в інтригах проти себе.

За словами генпрокурора Юрія Луценка, суд над Януковичем може розпочатися вже 10 березня.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme