UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Миколаївщині винахідливий поліцейський підкинув наркотики, щоб поліпшити розкриваність

Дільничий приніс до будинку чоловіка пакунок з "травою", однак затримали не власника оселі, а його

Працівника миколаївської поліції затримали з канабісом. Задля підвищення показників своєї роботи правоохоронець вирішив схитрувати. Однак лукавство спрацювало не на користь, а йому на шкоду. За відома керівництва обласної поліції офіцера затримали співробітники внутрішньої безпеки. Про це йдеться на сторінці Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції у "Фейсбуці", повідомляє Depo.Миколаїв.

29-річний мешканець Миколаївської області звернувся до УВБ поліції і розповів, що дільничний офіцер місцевої поліції змушує його піти на злочин. Щоб не псувати статистику по виявленню осіб, які зберігають наркотичні речовини, старший дільничний офіцер поліції почав підбурювати заявника побути в ролі наркозалежного і потримати у своєму будинку канабіс. Правоохоронець пообіцяв сам принести чоловікові марихуану, потім прийти зі слідчим "виявити" її, і запевнив, що посприяє про уникнення відповідальності за це.

В минулому заявник вже мав досвід такої "допомоги", і той, хто його підставив, слова не дотримав – чоловік отримав покарання у вигляді позбавлення волі, хоч і з умовним терміном. Вдруге ставати жертвою таких домовленостей він не хотів, тож пішов до внутрішньої безпеки.

За наявною інформацією обласна прокуратура розпочала кримінальне провадження за ч.2 ст.307 (Зберігання наркотичних речовин з метою збуту) КК України. Про співробітника, який винахідливо "дбає" про показники роботи, повідомили і керівництво поліції Миколаївської області.

31-річний дільничний, як і обіцяв, приніс до хати чоловіка пакунок з "травою" та невдовзі повернувся у будинок вже зі слідчим Первомайського відділу поліції, де було проведено формальний обшук приміщення і "виявлено" 160 грам канабісу. Однак з цією "знахідкою" затримали не власника оселі, а капітана поліції. Наркотичні речовини вилучили, дільничного затримали в порядку ст.208 КПК України. Вирішується питання щодо остаточної правової кваліфікації дій поліцейського та притягнення його до відповідальності.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme