В аеропортах США готуються до нового антимігрантського указу Трампа

В аеропортах США готуються до змін, передбачених новим міграційним указом президента США Дональда Трампа, який буде опублікований пізніше сьогодні

Зокрема, створюються спеціальні пункти, де всі охочі зможуть отримати юридичну консультацію,повідомляє Depo.ua з посиланням на Associated Press.

Попередній указ значно ускладнив роботу аеропортів: у залах прильоту панувала плутанина, прикордонники відмовляли у в'їзді навіть власникам "грін-карт".

За інформацією ЗМІ, оновлений указ, зокрема, не буде зачіпати власників "грін-карт" або тих, у кого є американська віза. Крім того, зі списку країн, громадянам яких тимчасово заборонено в'їзд в США, буде виключений Ірак.

Нагадаємо, що Трамп підписав перший імміграційний указ наприкінці січня, передбачивши обмеження на в'їзд в США біженців на 120 днів і на 90 днів припиняв в'їзд в США з Іраку, Сирії, Ірану, Судану, Лівії, Сомалі і Йемену. Заборона була заблокована судами. Тому президент оновив указ.

Трамп вже відкладав публікацію свого скандального указу проти мігрантів, в останній раз, за даними ЗМІ, президент поклав документ під сукно, щоб не псувати враження після свого виступу в Конгресі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme