UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Угорщина надала ліки закарпатцям, хворим на ниркову недостатність

Через ускладнення хвороби та відсутність ліків за останні тижні двоє закарпатців померло

Хронічна ниркова недостатність – це хвороба, при якій нирки не здатні повноцінно виконувати свої функції, пише Depo.Закарпаття з посиланням на "Ужфнформ". З таким діагнозом сьогодні живе 17 закарпатців. Хвороба прогресує і вони потребують постійного лікування. А із закупівлею медикаментів є проблема. Все через постійне блокування Антимонопольним комітетом тендерної процедури закупівлі. Ситуація досягла критичного рівня. Через ускладнення хвороби та відсутність ліків за останні тижні двоє закарпатців померло. Тому керівництво області звернулося по допомогу до Генерального консульства Угорщини в Ужгороді. Через два дні медикаменти доставили до обласної клінічної лікарні.

"На сьогоднішній день склалася досить критична ситуація із забезпеченням розхідними матеріалами пацієнтів, які знаходяться на перитоніальному діалізі. Ми вчора отримали гуманітарний вантаж на суму 400 тисяч гривень. Також ми отримали перерозподілом з Міністерства охорони здоров'я із Луганської області. І таким чином, ми на даний час цю критичну ситуацію зняли. Продовжуємо торги, маємо знову скаргу і будемо вирішувати це в юридичному просторі", - каже головний лікар Закарпатської клінічної лікарні Юрій Яцина.

Лікарі кажуть, зараз пацієнти забезпечені медикаментами на один місяць. За цей час намагатимуться закупити необхідну кількість препаратів за бюджетні кошти , в тому числі і за кошти з обласного бюджету, обходячи тендерні процедури, які досі блокують.

Нагадаємо, проблема закупівлі медпрепаратів для важкохворих із термінальною стадією хронічної ниркової недостатності, що проживають на Закарпатті, так і залишається невирішеною.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme